МАГАЗИН +359 888 817 472 БГ +359 878 295 358, ENGLISH CALL +359 878 870 784 gwbbq@gmx.com

Поддръжка и Поддръжка на Вашия Грил

Гаранция за Дългогодишна Употреба

 

 

 

 

 Това са само основни насоки за поддръжка и почистване на барбекю! Моля, обърнете внимание какво препоръчват производителите на вашето барбекюто. Някой инструкции за почистване включват и допълнителни действия. Всички производители са единодушни, че ако живете близо до море, ще се наложи да почиствате грила си по често с прясна вода и отвън, и отвътре, дори да е от инокс 304 ( най-висококачествената стомана използвана в хранително-вкусовата промишленост ), заради по-соления въздух по крайбрежията.

За да запазите вашето барбекю( газово, на въглища или електрическо) в добро състояние, ще трябва да отделяте малко време за поддръжка и почистване. Вероятно не очаквате печката ви да продължи да работи перфектно, оставена на задната веранда, през цялата година без да се нуждае от малко грижи или почистване. Почистването на барбекюто е част от този процес, трябва да защитавате и поддържате вашата инвестиция. Има три цикъла, за вашата програма за техническо обслужване.

Всеки път:

 

 

 

  • Загрейте напълно барбекюто преди да го изключите. Това го почиства и дезинфекцира.

  • Изстържете с четка остатъците от храна и си осигурете чиста повърхност за готвене.

  • След като премахнете последните остатъци от храна, усилете топлината на грилa до максимум. Така ще изгорят всички разтопени капки и мазнини в него.

  • Извадетете скарите за готвене ( след като изстинат) и ги измийте – https://broilkingbbq.com/videos/faq/cast_iron_cooking_grids/

  • Изсушете ги, а ако са чугунени, след пълното им изсушаване ги намажете с лек пласт обикновено олио.

  • Проверявайте тавичкката за мазнина, дали не е много пълна

  • Покривайте барбекюто веднага след като е изстинало. Мит е, че когато го покривате причинявате ръждясването му.

На всеки 10 готвения:

 

 

 

  • Извадете скарите за готвене и ги почистете от двете страни.

 

Докато скарите са навън изчистете останалите метални части от изпaрителната система( под скарите и над горелките) с шпакла или четка с метални косми.

Ако желаете измийте с вода и подсушете

 

Изстържете нагара по дъното и стените на фурната отвътре с предната част на четката (като шпакла)

  • Почистете или подменете паничката, в която се събира мазнината

  • Сложете всичко обратно и запалете барбекюто на висока температура. Оставете за около 10 минути или докато от барбекюто почти престане да излиза пушек.

Веднъж годишно:

 

 

 

Ако имате намерение да приберете барбекюто за зимата, ще искате да направите това в края на барбекю-сезона. Ако готвите на барбекю целогодишно ( браво), изберете хубав ден и правете това най-малко веднъж в годината (ако използвате барбекюто повече от веднъж седмично, вие трябва да правите това по-основно почистване два пъти в годината).

  • Извадете скарите за готвене и ги накиснете в топла, сапунена вода.

  • Извадете частите на изпарителната система и ги почистете.

  • Старателно почистете с шпатула и телена четка вътрешността на барбекюто.

  • С всички части, извадени отвътре, запалете барбекюто за достатъчно дълго време, за да разгледате пламъка от горелките.

  • Ако пламъците са неравни, трябва да се изчистят горелките:

  • За да направите това премахнете засегнатите горелки от барбекюто и ги изчистете отвътре с четка за почистване на тръби.

 Отвън почистете дупчиците отстрани с тел или четка с метални косми или клечка.

 

След това леко потупайте горелките, с отворения им край надолу, за да изтърсите всички отломки от вътрешността на горелката. След като ги почистите поставете горелките обратно и запалете барбекюто. Ако пламъкът е дoбър (син цвят и възможни жълти просветвания) продължете, ако не е – повторете тази стъпка.

  • Почистете или подменете паничката, в която се събира мазнината.

  • Докато скарите и другите части се накисват, затворете барбекюто и измийте екстериора, както бихте измили колата си.

  • Изплакнете скарите и другите части и ги сложете обратно на местата им в барбекюто

  • Запалете барбекюто и позволете на всички вътрешни части да се нагреят и изсушат.

  • Ако наистина ще зазимявате барбекюто си за сезона, затворете и изключете подаването на газ. Извадете газовата бутилка от грила и я поставете на безопасно и проветриво място. Покрийте барбекюто и го сложете на защитено място.

  • !!! Ако в хода на вашето почисване откриетете, че някои части са износени или счупени,ще се наложи да ги смените.

 

Видео за лесно почистване на екстериора:

 

Видео за лесно почистване на интериора:

 

 

Всеки грил изисква малко грижи, но полагането на тези грижи ви гарантира плавна работа и дългогодишна безпроблемна употреба. Наслаждавайте се на вкусна храна и приятна атмосфера всеки път, когато запалите барбекюто си!

Сравни