Приготвяне на перфектен бургер
Създаването на перфектен бургер винаги започва с използването на великолепни съставки! Прясно 80/20 два пъти смляно месо от предна плешка е моят предпочитан избор. Тази смес осигурява достатъчно съдържание на мазнини, за да запази бургера сочен и ароматен. Лично аз предпочитам бургери от говеждо; обаче, разбирам, че много от нас живеят по различни хранителни стандарти. За щастие, опциите са неограничени: агнета, бизони, дивеч, свинско месо, пуешко, пилешко, черен боб (веган), гъби (веган) и др. са подходящи алтернативи.
Грамаж и оформяне
Използвайки ръцете си и оформете бургер от около 170 грама. Не месете прекалено месото, докато правите бургерите, в противен случай те ще се станат жилави. Опитайте се да направите вашите бургери малко по-големи от вашето хллебче, тъй като те са склонни да се свиват по време на готвене.
Използвайте палеца си, за да създадете вдлъбнатина или кладенче в центъра отгоре на бургера, тъй като това ще гарантира, че бургерите ще се сготвят равномерно, без да набъбват нагоре.
Аз съм минималист и искам да усещам вкуса на месото. Ето защо, подправям каймата само с кашерна сол и черен пипер. Добавянето на други подправки или аромати е ваш личен избор. Понякога замесвам с малко лук, яйце и сос Worcester.
Печене и температура
Печете бургерите над висока, директна температура, за да образуват тази хубава коричка (аромат / текстура), които всички ние обичаме.
Избягвайте да използвате шпатула, за да притискате бургерите по време на готвене. Защо? Вкусните сокове са предназначени да останат вътре в бургерите – не губете всички тези аромати като изстисвате соковете, за да накарате грилът да зацвърчи.
Обърнете бургерите си само веднъж – около 3 минути от всяка страна за се опекат до над средно опечени . Имайте предвид, че яденето на алангле или печени само до средна степен бургери, може да носи рискове за здравето ви.
Ако получите лумване на пламък, затворете капака на барбекюто. Намаляването на количеството кислород, трябва да потуши пламъците. В противен случай винаги държайте бира в ръката си, за да потушите огъня и във вас 😀 (Шегичка) Не пръскайте с вода огън от мазнина!!!
Позволете на вашите бургери да си починат за няколко минути, преди да сервирате. Това ще гарантира, че соковете ще се преразпределят в месото и така ще имате перфектния бургер.
Разбира се, вида хлебче и доовкусяването на бургера трябва да е по вашите стандарти и с вашите предпочитания. Относно компанията и напитките – там нещата са пожелателни.