БЕЗПЛАТНА доставка с Еконт над 300 лв

Често задавани въпроси

Нашите най-чести въпроси

ДОСТАВКА

Поръчки над 300 лв. се предплащат в рамките на България. Поръчките пристигат с куриер на Еконт според техните разпоредби. Можете да заплатите поръчката си предварително с кредитна карта или по банков път. Можете също така да платите наложен платеж с кредитна карта или в брой на куриера на Еконт. Повечето поръчки, които са на склад, ще бъдат изпратени на следващия ден. Изключенията са за празници и специални обстоятелства. Пълни подробности за правилата за доставка са налични на страницата за плащане онлайн.  Ако не можете да се ориентирате с поръчки онлайн, просто ни изпратете имейл на gwbbq@gmx.com

ОБСЛУЖВАНЕ + ЧАСТИ

Ние предлагаме части и сервиз за марките грилове и продукти, които продаваме. Не предлагаме части за други марки грилове. Стандартите на изработка и частите за грилове от нашите марки или други такива, внесени в България може да се различават от продаваните тук или в Европа. Ние продаваме само европейски CE сертифицирани грилове, пригодени за употреба в нашия регион.

ГАЗОВИ ГРИЛОВЕ

Газовият ми грил не се нагрява много. Как да поправя това?

Моят газов грил не става по-горещ от 120C до 200C Грилът се пали трудно. Колкото повече горелки запалите, толкова по-нисък става пламъкът. Това най-вероятно е проблем с налягането. Какво може да причини това?

Нагънат захранващ маркуч. Препятствие като паяжини вътре в захранващата тръба. Проблем с регулатора. Ниско ниво на газ в газовата бутилка. Температурата на околната среда е ниска за сместа пропан/бутан. Проверете връзката на маркуча. Извадете регулатора и го оставете да престои 5 минути. Поставете отново регулатора и опитайте отново. Проверете горелките за препятствия.

(Имали сме доста клиенти, които са закупили ново барбекю от другаде и са имали ниско налягане. Това се дължи на факта, че грилът е проектиран за различно налягане на газа или газова комбинация или просто като цяло е с лош дизайн)

 

Мога ли да сгъна страничните полици на моя грил?

В зависимост от модела, който сте закупили, ще можете. Имайте предвид, че може да има странични ключалки на полицата (Broil King), които трябва да бъдат премахнати.

Ако имате странична горелка/ котлон и искате да сгънете и тази страна надолу, бъдете готови да закрепите подложката и капака на страничната горелка, за да не паднат.

 

 

Мога ли да съхранявам неща под грила си?

Да, можете, но не и повече от една газова бутилка под грила. Имайте предвид, че може да има ограничения за теглото, за да не повредите дъното на количката. Колко време издържа моята бутилка за пропан/бутан? Малка, туристическа бутилка от 0,520 л ще издържи приблизително 1,5 часа. Бутилка за П/Б от 7 кг трябва да издържи около 16-17 часа на повечето грилове. Много зависи от това колко горещо работите с грила. Колкото по-висок е пламъкът, толкова повече гориво се използва. Потреблението на гориво в студен ден е по-високо също.Винаги препоръчваме да имате допълнителна бутилка под ръка, защото със сигурност не искате да свърши газта по средата на барбекюто!

 

Колко тегло могат да издържат страничните полици на моя грил?

Работните полици са предназначени за държане на чинии, готови за готвене храни, подправки, сосове, напитки и т.н. Не са предназначени да държат прекомерно тегло на тежки тенджери или друга тежка посуда.

 

 

Трябва ли да регулирам въздушните клапи на тръбите на моята горелка?

На всяка от горелките има въздушна клапа. Можете да ги идентифицирате по мрежичката, който предотвратява навлизането на паяци и други подобни. Те често имат винт, който може да се разхлаби, за да се регулира сместа въздух/газ. Те обикновено се настройват и тестват във фабриката, за да бъдат оптимални. Освен ако нямате проблеми с пламъците във вашия грил, не ги коригирайте. На някои модели те са занитени и не могат да се коригират

 

 

 

Какъв цвят трябва да бъде пламъкът на горелките ми?

Пламъкът трябва да бъде низходящ светлосин до тъмносин пламък. Малко на брой оранжеви връхчета са нормални. Твърде много оранжево би означавало, че газът не гори правилно. Ако пламъкът не изглежда равномерен по цялата горелка, може да се наложи да почистите горелката.

 

 

 

 

Каква е функцията на Flavorizer пластините от инокс

Тези пластини ( обикновено са от неръждаема стомана) над горелките и се наричат по различен начин от различни производители. Основната им цел е да насочват мазнините и капките далеч от тръбите на горелката, както и да добавят вкус към вашата храна. Капки, маринати и сокове от храната, която се пече на скара, ще паднат върху горещите овкусители. Оттам соковете се изпаряват и циркулират обратно към храната, което добавя вкусния допълнителен вкус. Те също помагат за изравняване на топлината в цялата „фурна“ за готвене.

 

 

 

 

 

За какво са веригата с пръчката, които се доставят с моя грил?

Не всички модели имат верига и пръчка. Тази верига накрая е с държачът на кибритената клечка и се използва за ръчно запалване на скарата, ако възникне проблем с електронната запалителна система.

 

 

 

 

 

 

Как да проверя дали бутилката ми е почти празна?

Ако поставите ръката си близо до дъното на газовата бутилка и тя се усеща много студена на допир или дори има малко скреж по нея... тя е почти празна. Освен празната бутилка е лека на тегло.

 

 

 

 

 

 

 

Как да почистя скарите за готвене и иноксовите пластини?

След всяко готвене трябва да изгорите мазнината и т.н. от скарите, като включите газовите горелки на висока степен за известно време, отворите контролите за въздух на грил на дървени въглища или повишите температурата на вашия друг тип скара. След това остатъкът трябва да се изгори. Вземете четка и изчеткайте скарите, за да ги почистите. От време на време изваждайте вашите пластините и просто ги изчетквайте. Чистият грил е щастлив грил. Поглеждайте вътре във вашето барбекю от време на време и го почиствайте.

 

 

 

 

 

 

 

Как да почистя външността на грила си?

Просто измийте външната страна на вашия газов грил с топла, сапунена вода. Използвайте препарат за почистване на външен грил и препарат за отстраняване на упорити петна (само за емайлирани скари), за да върнете блясъка на вашия грил! На вашия контролен панел надписите и другите маркировки могат да бъдат нанесени само с мастило. Не използвайте препарат за почистване на тази област, който може да премахне мастилото.

 

 

 

 

 

 

 

 

Защо вътрешността на капака на грила се бели?

Това, което виждате, е натрупване на карбонизирана мазнина. Това е напълно нормално явление. Не продаваме грилове с боя от вътрешната им страна. Отделете малко време и изстържете вътрешността на капака.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Как да почистя тръбните горелки на грила ми?

Почистването на тръбите на горелката във вашия грил е много важно, както за да се уверите, че осигуряват силна, равномерна топлина, така и за да се уверите, че издържат възможно най-дълго. Препоръчваме да почиствате тръбите на горелката толкова често, колкото желаете, но не забравяйте да го правите поне веднъж годишно, това е абсолютно задължително. Почистването им на тримесечна база е по-добра идея, а ако използвате грила си няколко пъти седмично, не е лоша идея да ги почиствате веднъж месечно. Две зони на горелките, които са от ключово значение за поддържането им да работят при максимална производителност, са отворите за пламъците (малките отвори, минаващи по дължината на горелките) и мрежичките на въздушните затвори в началото на горелката. Използвайте чиста четка за грил от неръждаема стомана, за да почистите външната страна на горелките, като изчеткате горната част на отворите на горелката. За да почистите мрежичките на въздушните затвори, намерете краищата на горелките от долната страна на контролния панел, където се срещат с клапаните. Почистете мрежижчките на въздушния затвор на всяка от горелките с четка с мек косъм. Нещо като стара четка за зъби работи добре. Когато почиствате горелките, никога не използвайте четка, която вече е била използвана за почистване на скарите за готвене, тъй като това може да пренесе мазнината от тях върху горелките. Не увеличавайте размерите на отворите по корелките докаро ги чистите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Защо моите пластини над горелките ръждясват?

Те първо почервеняват, защото са изложени на голяма топлина. След това започват и да ръждясват, от всички корозивни сосове и капки, които попадат върху тях. Докато пластините не са образували дупки или пукнатини, те трябва да работят добре. Това е напълно нормално и не представлява опасност за здравето. След това се сменят с нови

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В моят грил се появяват прекомерни пламъци.

Какво може да причини това? Капките от храна могат да влязат в контакт с горещите пламъци на горелката, причинявайки запалване. Някои лумвания на пламъци са нормални, но прекомерните такива най-често се причиняват от натрупване на мазнина.

Следвайте тези прости стъпки:

  1. Когато грилът се охлади, отстранете пластините над горелките ги изчеткайте с четка за грил от неръждаема стомана, след което ги оставете на страни.

  2. Уверете се, че дъното на фурната на грила се поддържа чисто от всякакви мазнини или остатъци от готвене, включително съда/тавичката за отцеждане на мазнина. За цялостно почистване изстържете страните и основата отвътре на фурната на грила ви с шпатула/ скрепер или четка за барбекю, след което използвайте промишлена прахосмукачка, за да отстраните пепелта и остатъците. Ако вашият грил е снабден с тежки двустранни чугунени скари на Broil King или Napoleons, поставете скарите с канала нагоре, когато печете по-тлъсти парчета месо. Това ще помогне за улавянето и изпаряването на повече сокове точно в скарите за готвене, а краищата на скарите са оформени така, че да позволяват на излишните сокове да се оттичат, без да причиняват изгаряния. Поддържайте грила си чист отвътре

  3. Намалете температурите за печене и изрязвайте излишните мазнини от храните.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Как да почистя моите скари за готвене от неръждаема стомана?

Скарите за готвене от неръждаема стомана са издръжливи и устойчиви на корозия. Те изискват по-малко подправяне и поддръжка от чугунените скари за готвене. Най-добрият начин за почистване на скари от неръждаема стомана е да ги почиствате след всяка употреба. Почистете скарите, докато грилът е горещ, след като приключите с печенето. Това е чудесен а прекарате времето си, докато храната ви почива. Ако сте забравили да почистите, докато храната ви е почивала, загрейте предварително грила си до 260C+ (висока) за 10 до 15 мин. преди да започнете да готвите. След като грилът е добре и горещ, използвайте четката, за да почистите всякакви остатъци от последното използване. Как да почистя моите решетки за готвене от неръждаема стомана? Решетките за готвене от неръждаема стомана са издръжливи и устойчиви на корозия. Те изискват по-малко подправки и поддръжка от чугунените решетки за готвене. Най-добрият начин за почистване на решетки от неръждаема стомана е да ги почиствате след всяка употреба. Почистете решетките, докато грилът е горещ, след като приключите с печенето. Това е чудесен начин да прекарате времето си, докато храната ви почива. Ако сте забравили да почистите, докато храната ви е почивала, загрейте предварително грила си до 260C+ (висока) за 10 до 15 минути, преди да започнете да готвите. След като грилът е добре и е горещ, използвайте четката, за да почистите всякакви остатъци от последното използване.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Как да почистя своята инфрачервена горелка?

Някои от моделите, които продаваме са с инфрачервени, странични горелки или вътрешни, инфрачервени горелки с керамика. Поради интензивната топлина на инфрачервените горелки, повечето капки и хранителни частици, които падат върху повърхността на горелката, незабавно се изгарят. В случай, че останат отломки и остатъци, вашата инфрачервена горелка ще изисква почистване. За да почистите инфрачервена горелка, която се намира във вашия грил, под капака, изчакайте, докато грилът ви се охлади напълно. Отстранете решетките за готвене над инфрачервената горелка и използвайте супер мека четка - като четка за рисуване - за да отстраните всякакви остатъци. Сменете скарите за готвене и включете вашата инфрачервена горелка на висока степен. Оставете инфрачервената горелка на висока степен за 5 до 10 минути със затворен капак. Това ще изгори всички останали отломки.

Почиствайте тавичката за мазнина на инфрачервената горелка и я пазете много от вода, пръски, дъжд, пръскачки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Новата ми грил дойде с драскотини по неръждаемата стомана

Остатъци от тиксо или лепило от лепенките, които се слагат по иноксовите части за да не се надраскат при транспорта е възможно да са останали върху повърхностите. Често се бъркат с драскотини. За да отстраните всички останали остатъци от лепило, просто нанесете покритие от зехтин върху маркировката и я оставете да престои 10 минути. Разтрийте повърхността с мека кърпа, за да отстраните внимателно лепилото от неръждаемата стомана.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ГРИЛОВЕ НА ВЪГЛИЩА

Защо моят грил на дървени въглища не се нагрява?

Това почти винаги се дължи на лошо качество въглища или влажни въглища. Може да има голяма разлика в топлината, произведена от различните производители на дървени въглища или брикети. В GWBBQ тествахме всички наши опции за дървени въглища. Попитайте момчетата кои може да са най-добрите за вас. Има и много налични барбекюта на дървени въглища, които имат лошо проектиран въздушен поток. Те никога няма да станат наистина горещи.

Как да почистя външността на грила си?

Просто измийте външната страна на вашия грил с топла, сапунена вода. Използвайте препарат за почистване на грилове и препарат за отстраняване на упорити петна (само за емайлирани скари), за да върнете блясъка на вашия грил!

На вашия контролен панел надписите и другите маркировки могат да бъдат нанесени само с мастило. Не използвайте препарат за почистване на тази област, който може да премахне мастилото.

Защо вътрешността на капака ми се бели?

Това, което виждате, е натрупване на карбонизирана грес. Това е напълно нормално явление. Не продаваме грилове с боя от вътрешната страна на фурните им. Отделете малко време и изстържете вътрешността на капака с четка или пластмасова шпакла.

 

Защо е важно да се подправят (патинират) чугунените скари?

Също като чугунен тиган е необходимо да се подправят и подправят отново и отново чугунените скари за готвене. Измиване на ръка, никога в миялни машини, намазване с обикновено олио и нагряване на средна температура ще помогнат за защита на порцелановото покритие, ще намали залепването и ще предпази повредените или износени скари от ръжда. ИЗПОЛЗВАЙТЕ САМО ОЛИО С ВИСОКА ТОЧКА НА ГОРЕНЕ (авокадо, фъстъчено, рапично, слънчогледово и сусамово масло)

 

 

КАК ДА ИЗБЕРЕМ БАРБЕКЮ: ТИП ГОРИВО

Грилове на пропан/бутан и природен газ
Най-популярният вид барбекюта. Основният източник на топлина е природен газ или бутилиран пропан/бутан – това може да зависи от грила или по предпочитание. Но резултатите от готвенето са почти същите.

Основното предимство на газовите грилове е тяхното удобство. Просто завъртете ключа, за да запалите грила и сте готови да започнете. С газовия грил можете да го запалите бързо и храната ви да се сготви за броени минути. Има и по-малко почистване, което ги прави доста лесни за поддръжка.

За да постигнете същия опушен вкус, който бихте получили с дървени въглища , много газови грилове могат да използват приставки за опушване.

Грилове на въглища
Гриловете на дървени въглища са вечна класика, която винаги готви вкусно. Тези грилове обикновено използват брикети от дървени въглища за гориво. Те са толкова популярни, защото придават най-силния автентичен, опушен вкус на всякакъв вид барбекю.

Тези грилове обаче не са толкова удобни, колкото газовите или електрическите. Те изискват повече време и усилия за запалване и има по-дълъг процес на почистване и поддръжка. Площта за печене също може да бъде неравна, което прави някои части на скарата по-горещи от други. Но трудът си заслужава. Не можете да повторите същия опушен вкус, който получавате от скари на дървени въглища, като използвате друг метод на печене.

Дървените въглища също са по-скъпо гориво от газа, което трябва да се вземе предвид преди покупката.

Електрически грилове
Ако живеете в апартамент или друга споделена площ, може да има противопожарни разпоредби, които забраняват използването на скари на газ и дървени въглища. Когато купувате грил, е важно да се запознаете с местните закони и строителни разпоредби, за да сте сигурни, че не са нарушени.
Пелетни грилове
Тези видове грилове изгарят пелети от твърда дървесина, направени от пресовани дървени стърготини. Но за разлика от конвенционалните барбекюта, те имат дигитален контролер, който следи температурата вътре и автоматично подава пелети, за да поддържа топлината на желаното ниво. Можете да нагласите контролите и да си тръгнете, докато вашето барбекю върши цялата работа.

СЕРТИФИЦИРАНЕ

Вашите продукти сертифицирани ли са за ЕС?
Всички барбекюта и продукти, които предлагаме притежават всички необходими сертификати за използване в ЕС. Гаранциите на производителите се изпълняват тук в България!
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare